Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Első bonyomások a Fiscat Neon + online pénztárgépről


Nova, NovaTEK után Fiscat Neon+ online pénztárgép! - 2015.02.27
 
 
Nem is oly rég kapott engedélyt a Fiscat Neon+ online pénztárgép, egy idő után be is érkezett az első szállítmány a Prior Cash Kft-hez: vetettünk rá egy pillantást, milyen is a korábbi (régi, offline) Nova pénztárgép utódja!
 
Első ránézésre pont ugyanaz, mint a régi Nova, csak hátul valami kiáll belőle :) Ez ugye az antenna, ami a NAV kommunikációhoz szükséges, de tényleg nincs semmi különbség első pillantásra! A kijelzők ugyanazok: a 4 soros operátori elől, az 1 soros ügyfél hátul. Ami talán még feltűnhet, az a kijelző melletti visszajelző ledek: ezek jelzik a pénztárgép üzemelését / nem üzemelését (piros led, amit senki sem kíván látni), valamint a sárga led a NAV szerverrel történő kommunikáció visszajelzését a felhasználó felé.
 
Méretben a Fiscat Neon+ visszatért a régi verzióhoz: nincs "holdjáró cipő" effektus, mint a NovaTEK online pénztárgépnél, az akku is tökéletesen jól bele lett húzva, a hátsó csatalkozók pedig nem függőlegesen kaptak elrendezést, hanem vízszintesen. Így visszatért a jó megszokott Nova mérethez (mármint a régihez).
 
Csatlakozók szintjén a már megszokott csapattal rendelkezik a Fiscat Neon+: táp, micro usb, 3 soros (RJ-11), és egy micro usb az AEE hozzáféréshez. Ja, és persze az anetenna csatlakozó :)
Ezzel gyakorlatilag a szokásos eszközök lekezelhetőek: kasszafiók, mérleg, külső vevőkijelző. Hogy ezek közül mellyekkel és milyenekkel fog működni, az még a jövő zenéje: egyedül a kassza biztos most azonnal: az összes Fiscat (CH30, CH40) biztosan!
 
A billentyűzet ugyanaz a technika (nem meglepően), mint a Nova pénztárgépnél, és a NovaTEK online pénztárgépnél. A különbség abban talállható, hogy a feliratozás egyértelműbb lett: a két, bal alsó sarokban található gomb feliratot kapott, így egyértelműbb lett, mire való (az egy nyíl, két nyíl nem teljesen volt egyértelmű a felhasználóknak, ezt mi is tapasztaltuk). Így megmaradt a Fiscat Neon+ online pénztárgépnél is a 10 gyűjtő gomb - közvetlen elérésben, az összes főbb funkció (szorzás, törlés, fizetési módok, stb.) - közvetlen elérésben. Sokat könnyít a használatban, ez tény!
 
A Fiscat Neon+ 4 soros kijelzője is kifejezetten a használhatóságot szolgálja: mondjuk ezt már megtapasztalhattuk a Nova, NovaTEK, CashCube gépeknél is. Egyértelműen átlátható a menürendszer a 4 sorban, valamint az értékesítés során sem haszontalan, hogy nem csak a nyugtán látszik, mit is vertünk bele a Fiscat Neon+ online pénztárgépünkbe! Kapott egy két új funkciót a menüje, de ezt majd az első pár beüzemelés után jobban kivesézzük, most csak a találkozás első benyomásait írnánk le :)
 
Az AEE-je lesz majd ugye a nagy kérdés: minden pénztárgépnek ez a "sötét lelke". Sötét, mert az elmúlt egy év hibái gyakolatilag majd minden esetben a teszteletlen, kiforratlan technikából adódtak. Nem véletlen, hogy az AEE szoftverek frissítése egyelőre még végeláthatatlan folyamatnak látszik: minden online pénztárgépnél. A Fiscat Neon+ online pénztárgép AEE-je - remélhetőleg - ezeket a gyerekbetegségeket már megismerve készült el, és nem kell újabb egy év, hogy az AEE is beálljon a "normál kerékvágásba". Első pillantásra: gyorsan reagál és a kommunikációval sincs gond: de ez pár darab gépből nem megállapítható, tényként meg főleg nem kezelhető. Majd az idő megmondja, de - ismétlés a tudás anyja - a később kijövő gépek kevesebb szoftverfrissítést is kaptak (ld. Datecs például). Talán azért, mert felhasználták a korábbi tapasztalatokat, és más "hibájából" tanulva, már az etalon gépek is tartalmazták azokat a védelmeket, javításokat, amiket a többiek már csak menet közben tudtak megtenni.
 
Nem elhanyagolható tény, hogy akkumulátoros a készülék, természetesen itt is a nagy kérdés majd az lesz: meddig bírja akkumulátorról, és itt leginkább a GSM kommunikáció fogja szintén "enni" a naftát!
 
Mindent összerakva: első körben nem rossz gép ez a Fiscat Neon+, beépítették az eddigi tapasztalatokat, gyorsan nyomtat, gyorsan reagál. A használhatósága szokás szerint jó: a billentyűzet és a 4 soros kijelző kifjezetten kényelmes. 
 
Az első pár darab Fiscat Neon+ üzembehelyezése után majd tovább foglalkozunk vele szokás szerint, meg hát várjuk szeretettel a Fiscat iPalm kedves kis színes gépeit is megtekintésre :)
 
 
És egy kis plussz, hogy nem a szomszéd gyártotta ezt a gépet:
 
 
 
A Fiscat Neon+ online pénztárgép alapmodell gyártójáról: Xiamen Fiscat Electrical
 
A XIAMEN FISCAT ELECTRICAL CO., LTD nem a legrégebbi szereplő a pénztárgépek, fiskális nyomtató és POS-ek piacán. A tervezéstől, a kutatáson át a gyártást is magában fogalaló cég termékeit Kínában gyártja, amelyek elég széles palettát ölelnek fel: pénztárgépek, fiskális nyomtatók, bankkártya terminálok, mobil nyomtatók, POS terminálok, kasszafiókok, külső kijelzők és kártyaolvasók.
 
A Fiscat egy kifejezetten jó csapatot hozott össze fiatal fejlesztő mérnökökből és marketingesekből. Nem csak profi - és minősített - termékeket kínálnak, hanem kifjezetten rugalmas és innovatív ötletekkel rukkonlak elő, akár egyedi igényekre szabva. A kutató-fejlesztő csapat olyan mérnökök vezetése alatt áll, akiknek tizenéves tapasztalata van ezen a területen. A piac-orientált hozzáállás, a technológiai tudás különbözteti meg a Fiscat-ot a piac többi szereplőjétől; ez a hozzáállásbeli különbség adja a Fiscat előnyét ezen a kiélezett piacon.
"Bízunk a csapatmunkában és a kölcsönös haszon elvében. Ügyfeleinkkel és kollegáinkkal partnerként dolzozunk együtt. Testreszabott termékeket gyártunk, és testreszabott szolgáltatásokat nyújtunk. Hisszük, hogy nincs ugyan legjobb megoldás, de mindig van jobb megoldás partnereink számára!"
 
A Fiscat már ismerős lehet a piacon a Nova (nem online) pénztárgépről valamint pénztárgép fiókjairól: CH30, CH40

 



Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: fiscat, neon+, neon +, neon, online pénztárgép, prior cash kft, akkumulátoros pénztárgép,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Akkumulátorról szabadon online pénztárgéppel? Előfordulnak fura dolgok!
Mi is több hívást kaptunk már: "3 órát bír ki maximum, utána tölteni kell!" Ez ugye egy akkumulátoros - hiszen hordozható e...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...

Visszatérő elem az online pénztárgép piacon: 50000 Ft-os támogatás!
  Többször belengették már: igaz csak kérdezői oldalról, az NGM oldaláról eddig inkább elutasítás volt a válasz. A ...

Az online pénztárgépre kötelezettek köréből: a Taxisok figyelmébe ajánljuk!
  Az elmúlt napokban - mióta megkapta engedélyét a CashCube Light és a CashCube Mini - nagyon sok érdeklődést kaptunk a taxisoktó...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?