Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!
Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Online pénztárgép és adóügyi nyomtató: Határidő igen / nem ...


Engedély kevés, online pénztárgép nincs: Mikor lesz határidőmódosítás?! - 2013.12.09.

Továbbra is kérdés, hogy a december 31-dikei határiőd akkor most kinek mi, marad-e, vagy egyáltalán: mi lesz?

 

A Népszabadság szombati cikke a benzinkutasok részéről feszegette a kérdést, hiszen ők adóügyi nyomtatóval rendelkeznek, így nekik az üzemeltetési határidő a jelen állapotban 2013. december 31.

Hozzáértő vélemények szerint (fejlesztők, műszerészek, stb.) az NGM még csak tervezet formában közölte a szükséges beállításokat, és időt vesz igénybe a kész rendszerek engedélyeztetése is, ezért a januári határidő betarthatatlan, elhalasztását kérik. 

Egyáltalán nem véletlen, hogy egyre jobban aggódik mindenki (nem csak a kutasok, kereskedők, hanem az ő vásárlóik is), hiszen tankolni, vásárolni mindenki szeretne azért még 2014. január 1-jétől is.

Az NGM véleményét egy MTI közleményből tudhatjuk meg:

"

Gazdaság-kereskedelem 
Pénztárgépek - NGM: nem szükséges a határidő módosítása az üzemanyagkutaknál
 
    Budapest, 2013. december 9., hétfő (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint nem szükséges az üzemanyagkutak - vagy bármely más kereskedelmi egység - esetében az online pénztárgépek bevezetési határidejének kitolása, mert a jogkövető pénztárgép-üzemeltetőket nem érheti hátrány.
 
    Az NGM egyértelművé tette, hogy nem lesz határidő-módosítás.
    A Népszabadság szombati cikke szerint január 1-jétől a hazai benzinkutak nem értékesíthetnek üzemanyagot a szabályok megszegése nélkül, az adóhatósággal online kapcsolatot biztosító számlázási rendszer kiépítése, tesztelése, biztonságos beállítása ugyanis áthúzódik 2014-re. Iparági szereplők szerint az NGM még csak tervezet formában közölte a szükséges beállításokat, és időt vesz igénybe a kész rendszerek engedélyeztetése is, ezért a januári határidő betarthatatlan, elhalasztását kérik.
    A szaktárca az MTI érdeklődésére közölte: minden érintettnek meg kell tennie minden tőle elvárhatót a jogszabályoknak való megfelelés érdekében, ami minden adóalany tekintetében mást jelent. Ez az üzemanyagtöltő állomásoknál minimálisan az üzembe helyezési kód megkérését, a megfelelő rendszer kiválasztását és megrendelését jelenti. 
    A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) eddig hat számítógép alapú pénztárgép típusra vonatkozó forgalmazási engedélyt adott ki, és ezek között van üzemanyagkút-kezelő pénztárgép is. Az eddig elvégzett előzetes tesztelések, valamint a folyamatban lévő típusvizsgálatok eredményei alapján a következő 7-10 napban a számítógép alapú pénztárgépekre vonatkozó forgalmazási engedélyek számának érdemi növekedése valószínűsíthető. 
    "Az átállás tehát megoldható. Amennyiben a NAV hiányosságot állapít meg, szankcionálni fog" - közölte az NGM.
    A minisztérium ismertette továbbá: az MKEH honlapján közzétett, érvényes forgalmazási engedélyű pénztárgépek közül a Flexys V12, VEC11.0SW. típusú pénztárgép kétvállalkozós típus, amely 2013. november 20-ától rendelkezik jogerős érvényes forgalmazási engedéllyel, és megfelel a jogszabályi előírásoknak, így azon üzemeltetők számára, akiknek az igényeit e rendszer kielégíti, ez a típus megfelelő. Amennyiben valaki többletigényt fogalmaz meg a rendszerrel szemben - a gyártóval való egyeztetés útján - nyilván egyedi fejlesztésű rendszerek is megjelennek majd a piacon, ennek időigénye a megrendelő és gyártó egyeztetésén alapuló fejlesztési munka hosszától függ.
    Arra a kérdésre, hogy mely szerv és milyen formában közölte az érintett körrel az átálláshoz szükséges pontos - akár szoftveres - beállítási feltételeket, a tárca válasza az volt, hogy a követelményeket az NGM rendelet határozza meg, a pénztárgép forgalmazók ennek megfelelően fejlesztik a rendszereket. Az NGM rendelet megjelent a Magyar Közlönyben, továbbá elérhető a NAV honlapján is. A feltételek adottak a jogszabályban, a pénztárgép forgalmazóknak kell engedélyeztetni a rendszert (mint ahogyan már van is ilyen), az üzemeltetők pedig az engedélyezett pénztárgép típust vezethetik be.
    Mivel a feltételek, előírások a szabályozásban egyértelműen rögzítettek, ezeket már hosszabb ideje ismerik a fejlesztők - fejtette ki a szaktárca annak firtatására, véleményük szerint a pontos feltételek megismerését követően mennyi idő szükséges az üzemanyagtöltő állomásoknak a biztonságos átálláshoz. Hozzátették: a NAV már a  február 15-iki NGM rendelet hatályba lépésétől folyamatos konzultációs lehetőséget biztosított a fejlesztőknek, gyártóknak, akik számos észrevételt, kérdést, kérést fogalmaztak meg, ezeket figyelembe véve pontosították, finomították a műszaki, informatikai előírásokat.
 
 
MTI 2013. december 9., hétfő 20:07
"
 
A hiba csak annyi, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a fejlesztés, engedélyeztetés, gyártás és üzembehelyezés (a tesztelési időről már nem is álmodhatunk) NEM valósítható meg
Vélményünk szerint, a jelenlegi helyzet csak határidő módosítással oldható meg, mivel a tarthatatlan határidő miatt nem csak több üzletlánc, hanem benzinkutak, nemzeti dohányboltok, tüzepek, stb működése kerülhetne veszélybe, vagy egy igen költséges átmeneti megoldást kellene bevezetni.
Az átmeneti megoldás jelenthet:
- mindenkinek történő, név/cím szerinti számlázást (költséges és időigényes: képzeljük el, hogy a bevásárlóközpontokban mindenkinek név szerinti számlát állítanak ki),
- ideiglenes üzletbezárást (dolgozók elküldése kényszerszünetre, bevétel és adókiesés)
- átállást kiskasszára (nincs elegendő mennyiségű kiskassza így sem, plusszba biztos nem jut, valamint a készletkezelés igen problémás ilyen esetben)
 
Továbbra is várható tehát, hogy kitolják a határidőket (az utolsó pillanatban), viszont mindaddig kényszerpályán tartják a kereskedőket / áruházláncokat, hogy az átállás "ne rajtuk múljon".
 
 


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: határidő módosítás, online pénztárgép, jogszabályellens működés,

Kapcsolódó hírek:


Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?
  Az elmúlt hetekben több információ is napvilágra került a határidő hosszabbítással kapcsolatban:   2023.05.16.&nb...

Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...

Visszatérő elem az online pénztárgép piacon: 50000 Ft-os támogatás!
  Többször belengették már: igaz csak kérdezői oldalról, az NGM oldaláról eddig inkább elutasítás volt a válasz. A ...

Az online pénztárgépre kötelezettek köréből: a Taxisok figyelmébe ajánljuk!
  Az elmúlt napokban - mióta megkapta engedélyét a CashCube Light és a CashCube Mini - nagyon sok érdeklődést kaptunk a taxisoktó...Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?Kérdések - Összes kérdés

- zm5sci

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!
Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?