Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!
Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Online pénztárgép: a keddi nap eseményei!


Új nap, újra újdonság az online pénztárgéppiacon: házkutatás az új módi! - 2014.01.28.

A reggel egy-két házkutatással indult. A nol.hu számolt be arról, hogy az NNI házkutatást tartott az ALT Cash Kft Fogarasi úti telephelyén (ez ugye a központ, és a nagyker is egyben), valamint az MKEH-ben. Mindkét helyen az "elhíresült" Sam4s NR-300-as típusú (lehet, hogy a többit is) online pénztárgép dokumentációját foglalták le.

Az, hogy mindkét helyen házkutatást tartottak és nem egy szimpla adatbekérés történt, feltételezi, hogy valamilyen összefonódást is feltételeznek az ügyben, egyébként hivatali visszaélés gyanújával indult meg, feljelentés alapján a nyomozás. "Miután a hatóság visszavonta korábbi engedélyét és megtiltotta a koreai kasszákat forgalmazását, mondván a gép adócsalásra is alkalmas lehet, valaki feljelentést tett a rendőrségen" - nyilatkozta a lapnak Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

Sok Sam4s mellett álló (és a facebook-on tüntetést szervező) pénztárgépfelhasználó teszi fel a kérdést: vajon nem csak tönkretenni, hanem végképp eltörölni szeretnék az ALT Cash Kft-t?

 

Közben úgy néz ki az ALT Cash Kft sem törődik csak úgy bele a helyzetbe:

"

Könnyen javítható hibát talált az MKEH

Piacvezető pénztárgép fogalmazóként semmi okunk nem volt arra, hogy biztonsági résekkel hirdessük a készülékeinket. Az MKEH által feltárt apróbb szoftveres hibát már azonosítottuk, és ma este kijavítjuk. 

 
Határozottan visszautasítjuk a feltételezést, hogy olyan pénztárgépet fejlesztettünk volna, amivel csalni lehet! Ez ellentétes lenne az üzleti érdekeinkkel és az etikánkkal.
 
Nyilvánvalóan minden szoftvert, technikai eszközt fel lehet törni. Az MKEH-nek több hónappal az engedélyezés után, külső szakértők bevonásával és a forráskód birtokában sikerült biztonsági rést találni a készülékünkön. Mindez nem jelenti azt, hogy a felhasználók is képesek lennének rá.
 
Minden online pénztárgépben található egy Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE), melynek az a feladata, hogy forgalmi adatokat közvetítsen a NAV felé a mobilhálózatokon keresztül.
 
A Sam4s NR-300-as pénztárgép engedélyét azért vonták vissza, mert, ha szétbontják a készüléket, feltörik a szervizpecsétjét, majd pedig egy PC-hez kötik az Adóügyi Ellenőrző Egységét, akkor egy apróbb szoftver hiányosság kihasználásával, elképzelhető, hogy lehet olyan nyugtára hasonlító bizonylatot készíteni a segítségével, melynek nyomtatását nem rögzíti az AEE. 
 
A beavatkozás blokkolja az egységet, ami erről értesítést küld a NAV szervernek, tehát a fentiekben leírt, csak magas szintű műszaki és informatikai tudással végrehajtható és kevés haszonnal kecsegtető támadásnak nyoma marad. (Legalábbis az MKEH által, a fejlesztőinknek bemutatott bizonylatok ezt igazolják, a kijelentést minden kétséget kizáróan bizonyító naplófájlok bemutatását a hatóság munkatársai a mai napon megtagadták).
 
A Sam4s NR-300-as pénztárgép a jogszabályban foglalt követelményeknek megfelel, ezért is rendelkezett érvényes forgalmazási és forgalomba hozatali engedéllyel. A készülék felépítését és biztonsági szintjét a több hónapon át tartó típusvizsgálat során az MKEH és a NAV munkatársai is megismerték és elfogadták. A fent leírt támadási módszer kivédését előzetesen nem írták elő a számunkra.
 
A szervezet ahelyett, hogy a feltárt biztonsági rés javítására kérte volna cégünket, a készülék engedélyét vonta vissza, bizonytalan helyzetbe hozva több tízezer megrendelőnket.
 
A hibát az engedély visszavonása óta azonosítottuk és még a mai napon kijavítjuk! A könnyen javítható szoftveres probléma a NAV rendszerén keresztül, a már üzembe helyezett készülékeken is orvosolható. A tesztelést követően, néhány napon belül be tudjuk mutatni a hibátlan készüléket!
 
Köszönjük a támogatást, minket is meglepett, hogy mennyien álltak ki mellettünk! Rengeteg erőt ad nekünk, hogy ügyfeleink, akik közül sokakkal évtizedes kapcsolatban vagyunk, kitartanak mellettünk és a Sam4s márka mellett. 
 
Ezért sem adjuk fel, továbbra is dolgozunk azon, hogy átvehessék a kiválasztott pénztárgépeket!
 
A sajtóban az utóbbi napokban számos valótlan, cégünk lejáratására alkalmas állítás jelent meg. Végezetül ezeket szeretnénk tételesen cáfolni.
 
-Szemen szedett hazugság és aljas rágalom, hogy „hackelhető” gépet hirdettünk volna. Pénztárgépeinkre e nélkül is több tízezer megrendelés érkezett.
 
-Készülékeink fejlesztése a hatályos jogszabályoknak megfelelően zajlott. Határozottan visszautasítunk minden, ezzel ellentétes állítást.
 
-Cáfoljuk, hogy a szerződéskötéseink során nem az előírásoknak megfelelő módon jártunk el. Az állami támogatást minden ügyfelünkkel a jogszabályokban szereplő módon számoltuk el, vagyis minden indokolt esetben levontuk a támogatás összegét.
 
-Határozottan állítjuk, hogy hazugság az, hogy más gépet adtunk be engedélyeztetésre, mint amit utána üzembe helyeztünk. Az üzembe helyezett gépek minden szükséges engedéllyel rendelkeztek.
 
-Az az állítás, hogy a készüléket egy rejtett funkcióval hirdettük meg, amely csalásra alkalmas, hamis. A hatóság a számítógépes kapcsolatra utal ezzel, melyet engedélykérelmünkben megemlítettünk. 
 
-Az MKEH munkatársai által a mai napon rendelkezésünkre bocsátott szalagok között nem találtuk az RTL Klub által bemutatott, Micimackó idézetet tartalmazó nyomtatványt. készülékeink szállítására továbbra is készen állunk.
 
Köszönjük a türelmüket! Reméljük, hogy minél hamarabb rendeződik ez a mindannyiunk számára kellemetlen helyzet, ehhez kérjük az NGM, a NAV és az MKEH támogatását! 
"
 
 
A fenti közlemény a penztargepcentrum.hu oldalon jelent meg, valamint azóta történt fejlemény, hogy az ALT Cash KFT állítása szerint már javították is a hibát.
 
Kérdés, hogy mire mennek most vele a jelen helyzetben:
 
- az összes megrendelésüket felszabadították, így az ügyfeleknek lehet (kénytelenek is) másik online pénztárgépet rendelni.
 
- amennyiben új eljárás során fogadják el a készüléket, úgy akár hetekig is húzódhat (a jelenlegi ismeretek szerint fog is) az engedélyezési eljárás
 
- a NAV már megkezdte az adózók értesítését arról, hogy regisztrációs kódjuk mögött nincsen érvényes online pénztárgép megrendelés, így azt 3 napon belül pótolják (a korábban kommunikált türelmi idő még nem nagyon lépett életbe)
 
És mit tehet a pénztárgépet megrendelő, ha Sam4s gépet rendelt, és azt is szeretné megkapni?
 
- bízhat abban, hogy lesz engedély, és békén is hagyja a NAV addig, míg "újra és újra" meg nem rendeli
 
- feladja bizodalmát és új online pénztárgép után néz (értesüléseink szerint a kommunikált leghamarabbi szállítási határidők a NovaTEK, Euro 150TX Flexy és a MIcra gépekre várhatóak)
 
- belekényszerül a fenti megoldásba NAV-os felszólításra
 
Támogatás?
 
- sajnos még erre sem adott választ az eltelt idő. A szombati munkabizottsági ülés eredménye annyira jó lehetett, hogy még nem is merik kommunikálni. Minimális információ szivárgott ki, leginkább kármentés címszó alatt lehetne összefoglalni.
 
- a jelenlegi határidőket biztos, hogy nem lehet tartani (szükség lenne min. 70.000 db online pénztárgépre csak a támogatásosok részére)


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: visszavont engedély, visszavont pénztárgép, nem forgalmazható pénztárgép, online pénztárgép, Sam4s NR-300, Sam4s NR-270,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem... A Tremolnak nem!
A Tremol M (A094) online pénztárgép forgalmazójának tájékoztatása szerint a Tremol M ezzel az engedélyszámmal már nem játszik a pál...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Szinte ömlenek az új engedélyek a határidő előtt két héttel :)
  Mai napon adott az MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal) a Sam4s NR-300 Online New pénztárgépre a 9/2016 NGM rendele...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...

Visszatérő elem az online pénztárgép piacon: 50000 Ft-os támogatás!
  Többször belengették már: igaz csak kérdezői oldalról, az NGM oldaláról eddig inkább elutasítás volt a válasz. A ...Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?Kérdések - Összes kérdés

- zm5sci

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!
Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?