Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Érdekes helyzet alakult ki az online pénztárgépek piacán!


Új konstrukció, Új engedélyek - eredmény?! - 2014.02.08.
 
Az ALT Cash Kft a tegnapi, pénztárgépműszerészeknek tartott fórumon jelentette be, hogy szakmai segítőként a Laurel Cégcsoportot kérték fel a Sam4s kasszák bevezetéséhez. Madarász Jenő, az ALT Cash Kft ügyvezetője és tulajdonosa, valamint Bessenyei István, a Laurel Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője együtt álltak a pénztárgéműszerészek elé az elgondolásukkal.
 
Bessenyei István elmondta a résztvevőknek, hogy miután megvizsgálták a helyzetet, úgy látták, hogy az eddigi tapasztalataikkal (több, mint 15 engedélyük van, főleg nagykasszákra vonatkozólag) meg tudják oldani ezt a "kihívást". 14 pontos listát adtak át az ALT Cash Kft-nek, amelyben javítani valót találtak. Ez mind szoftveres, mind hardveres, mind dokumentációs javítást is jelentett. A bejelentés, és az utána tartott kérdezz-felelek alatt nem derült arra fény, hogy a 14 javítás arányaiban hogyan oszlik meg a jellegek között. Vajon csak egy szoftveres pontot találtak, mint a kirendelt műszaki szakértő?
 
Ezzel gyakorlatilag az ALT Cash Kft elismerte, hogy az eddig hangsúlyozott minőségi probléma valóban fennállt, de ezt elhárítani igyekeznek. A bejelentés után, a héftői napon újabb engedélyezési eljárást kezdeményeznek, amely során:
- kérik a gyorsított eljárást
- 3db engedélyt kívánnak beadni: Sam4s NR-440, Sam4s NR-300 és Sam4s NR-240 gépek
- az Sam4s NR-270-est egyelőre jegelik, és a többi modellre koncentrálnak - érdekes kérdés lehet a "miért?", már csak a tavaly novemberi döntés fényében is!
 
Több kérdés is elhangzott a műszerészek részéről, de sajnos nem mindegyikre történt egyértelmű válasz:
- mikor lesz engedély? - az MKEH-en múlik leginkább
- mit tegyen a megrendelő, akit köt a febr. 16-dikai határidő? - várjon, amíg engedélyt nem kap valamelyik Sam4s gép
 
Kérés is volt:
Álljon ki az ALT Cash Kft és a Laurel Cégcsoport két vezetője egy komplett magyar médiát lefogó híradó stáb elé, és úgy tegyenek bejelentést ez ügyben. A kellemetlen híreknek nagy a visszhangja, ha történi valami, annak is nagy legyen!
 
A jogi helyzet viszont így tisztázatlan:
- a fellebbezést ugyan benyújtotta az ALT Cash Kft, de nem tudni, hogy az engedély visszavonását támadta meg, annak az indoklását, vagy a vizsgálatot magát.
 Az MKEH hivatkozása: "A döntések a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. tv. (Ket.) 101 §. 5. bek. alapján fellebbezésre tekintet nélkül végrehajthatók.", és ezzel az azonnali engedély visszavonása a következőre vezethető vissza: "nemzetbiztonsági és honvédelmi érdekből vagy a közbiztonság fenntartása érdekében, illetve fontos közrendvédelmi okból szükséges". Ha az indokot támadta meg az ALT Cash Kft, és megnyeri, akkor elvileg minden megrendelése élő maradhat a teljes eljárás lezárásáig (ebben az esetben a fellebbezés határidő kitolással is járna). Ha az eljárás rendben van, akkor tényleg oda a rendelés, és azt a jelenlegi szabályozás szerint február 16-ig rendbe kell tenni!
 
- ha a jogi helyzet úgy alakul, hogy az MKEH a hunyó, akkor az ALT Cash Kft jogosan veri el az államon a port, hiszen nemhogy kárt nem okozott az ügyfeleknek: neki okozott tetemes kárt az állam ÉS az ügyfeleknek is!
 
- ha nem kap engedélyt valamelyik Sam4s online pénztárgép, akkor mit rendeljen az, aki eddig kitartott: mondván neki Sam4s pénztárgép KELL! Nem kerül fel az EBEV-re (ez még sokszor akkor is kérdés, amikor megkapta az adott modell az engedélyt; van hogy hetes csúszás van ebben is).
 
Az alábbiakban azért leközöljük a tegnapi ALT Cash Kft közleményt mi is:
"
Újraindítjuk a Sam4s pénztárgépek engedélyeztetését
2014.február.07
         
Az idáig 17 féle online pénztárgép forgalmazási engedélyét megszerző Laurel Számítástechnikai Kft. segítségével az eddigieknél is biztonságosabbá tettük a kiskasszáinkat. Az NR-300-as, 240-es és 440-es modelleket hétfőn újra benyújtjuk engedélyeztetésre. Mivel nagy esélyt látunk arra, hogy készülékeink rövid időn belül engedélyt kapjanak, arra kérjük ügyfeleinket, hogy egyelőre ne rendeljenek meg más pénztárgépeket.
 
Megszüntettük azokat a biztonsági réseket, melyekre hivatkozva a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta a Sam4s NR-300-as pénztárgép engedélyét, és leállította két másik kiskasszánk, az NR-240-es és 440-es modellek engedélyeztetési eljárását.
 
Készülékeink továbbfejlesztésében és tesztelésében a kereskedelmi eszközök piacán nagy tapasztalattal rendelkező és idáig 17 online pénztárgép fogalmazási engedélyét megszerző Laurel Számítástechnikai Kft. segített minket. A cég annak ellenére vállalta a szakmai együttműködést a probléma megoldása érdekében, hogy több területen a konkurensünknek számít.
 
Az elmúlt hetek során nem csak az MKEH által kifogásolt rést javítottuk ki; jelentősen növeltük készülékeink biztonságát is. Egyebek mellett átalakítottuk az Adóügyi Ellenőrző Egységünket, és megerősítettük a pénztárgépek mechanikai védelmét.
 
Az NR-300-as, 240-es és 440-es modellt hétfőn adjuk be újra engedélyeztetésre. Mivel valós esélyt látunk arra, hogy a három pénztárgép rövid időn belül megkapja a szükséges engedélyeket, arra kérjük ügyfeleinket, hogy a jogszabályok által lehetővé tett utolsó időpontig, február 17-ig ne rendeljenek más készüléket.
 
Az új engedélyezési eljárásokat azért indítottuk el, hogy ügyfeleink akkor se maradjanak pénztárgép nélkül, ha a szerdán beadott fellebbezésünket elutasítják. A készülékek szállítására továbbra is készen állunk, a pénztárgépek eljuttatását a megadott címekre azonnal megkezdjük, ha jóváhagyják a beadványunkat.
"
forrás: www.penztargepcentrum.hu  
 
Ez pedig a Laurel közleménye ugyan ezen témában:
"
A Laurel segít az Alt Cash kasszáinak kijavításában
Szakmai összefogás alakult ki azért, hogy ne maradjanak hoppon azok, akik a SAM4S NR-300 típusú kasszákat rendelték. A kasszapiacon legtöbb, összesen 17 forgalmazási engedéllyel rendelkező Laurel Cégcsoport segít abban, hogy kijavítsák azokat a hibákat, amelyeket az Alt Cash Kft. kasszáiban felfedezett a Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal (MKEH).
 
Bár a két cég a kiskasszák piacán konkurense egymásnak, a Laurel az online pénztárgépek átállásában kialakult probléma megoldása érdekében vállalta a szakmai együttműködést – nyilatkozta a Laurel tulajdonos-ügyvezetője. Bessenyei István közölte, az Alt Cash Kft. megkeresésére végzett vizsgálatok alapján a Laurel összesen 14 ponton tett javaslatot a javításra, szoftveres, hardveres és dokumentációs kérdésekben. A vezető leszögezte, fontos feladat, hogy a sok-sok legyártott, ideszállított és jelenleg konténerekben álló kassza ne vesszen kárba, valamint hogy a magyar államnak ne kerüljön milliárdokba az Alt Cash ügyfeleinek átállásához vállalt hozzájárulás.
 
A Laurel vezetője elmondta, az Alt Cash a most kijavított kasszát ismét beadja engedélyezésre az MKEH-hoz, és bíznak benne, az újbóli eljárás révén forgalmazhatókká válnak a készülékek. Ha ez sikerül, akkor a SAM4S típusokkal is folytatódhat a pénztárgépek onlinera átállása.
"
forrás: www.laurel.hu
 
Nagyon várjuk a hétfői nyilatkozatokat, történéseket (Vágújhelyi Úr előadása az LAP konferenciáján, esetleges ALT Cash - Laurel közös kiállás, stb)
 


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: visszavont engedély, visszavont pénztárgép, nem forgalmazható pénztárgép, online pénztárgép, Sam4s NR-300, Sam4s NR-270, laurel,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem... A Tremolnak nem!
A Tremol M (A094) online pénztárgép forgalmazójának tájékoztatása szerint a Tremol M ezzel az engedélyszámmal már nem játszik a pál...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Szinte ömlenek az új engedélyek a határidő előtt két héttel :)
  Mai napon adott az MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal) a Sam4s NR-300 Online New pénztárgépre a 9/2016 NGM rendele...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...

Visszatérő elem az online pénztárgép piacon: 50000 Ft-os támogatás!
  Többször belengették már: igaz csak kérdezői oldalról, az NGM oldaláról eddig inkább elutasítás volt a válasz. A ...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?