Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Datecs DP-25 online pénztárgép teszt


Élmények az első találkozás után: Datecs DP-25 használata - 2014.04.25.
 
 
Megígértük, megcsináljuk :)  Beüzemeltünk már párat ebből a sokak által csak "Sharp számológéputánzatnak" nevezett, a pejoratív jelző ellenére használható gépből!
 
Mik az előnyei? Hát elsősorban az ára. Pillanatnyilag a legolcsóbb online pénztárgép a piacon, és így nem meglepő módon a Datecs DP-25 az egyik legfontosabb szemszögből a legerősebb!
 
1. A gép kialakítása:
Tényleg hasonlít egy szalagos számológéphez, abból is a pár évvel ezelőtti modellekhez a Datecs DP-25. Ez jó is, rossz is. Aki megszokta a Sam4s ER-420-at, annak mindenképpen furcsa lesz a méret - töredéke. Aki viszont már használt például Mercury 140-et, annak a DP-25 szinte ismerős lesz. A kifordítható kijelző inkább hasznos, hiszen így ném anyagot és méretet spóroltak a hátsó kijelző elhelyezésénél.
 
2. Kijelző:
A pénztáros kijelzője egy 4 soros, grafikus LCD megjelenítő, 22 karakter / sorral. Ez bőven elegendő a menüsorok kezeléséhez, illetve az értékesítés folyamán is. A betűk mérete (a kijelző méretéből adódóan: kb. 8,5cm x 2,5cm) nem túl nagy, de a kontraszt miatt a kék háttéren fehér betűk jól olvashatók. Bár 4 soros a kijelző, ebből 3 sor látszik (a 4soros megjelenítő a gyártó és a forgalmazó leírásából jön) a menünél, így teljesen olvasható az egész. A szélessége pedig szinte teljesen elfoglalja a gépet, így tökéletesen jó mérettel készítették a készüléket: egész nagynak tűnik a kijelző (az arányok miatt). 
A vevő oldali kijelzője - a már említett forgatható - a Datecs DP-25 esetében jól látható LCD kijelző, amivel a vevő tökéletesen olvashatja a számára kötelezően megjelentetett adatokat; meg a NAV-os "@" jelet :). Bár személy szerint kicsinek találom, de egy ekkor gépen érdekes lenne egy lapáttenyérnyi kijelző. A Mercury esetében az, hogy magasabban volt, talán használhatóbbá tette, de így sem használhatatlan, csak kissé alacsonyabbra kell nézni az ügyfélnek.
 
3. Billentyűzet:
Ez is hasonlít egy számológépre :). A billentyűi viszonylag kis méretűek (egy CashCube-hoz hasonlítva főleg), de a térközök miatt viszont normálisan használható még egy nagyobb kézzel rendelkező embernek is. A Datecs DP-25 billentyű elrendezése első ránézésre viszont fura: számbillentyűk, mellette "total" gomb és csak utána a gyűjtők. Ez ugye nem feltétlenül a felhasználó által használt sorrend (összeg + gyűjtő + total), így egy kicsit szokni kell, vagy reklamálni fog a gép a gyűjtő gomb leütésének hiánya miatt. Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy gyorsan megszokta mindenki, csak elsőre fura.
A kis méretű gombokból adódnak a rövidítések: "VKÓD", "RÖ" egy kissé furcsák, hiszen más gépeknél ez nem kifejezetten jellemző. A használat szempontjából viszont majdcsak érdektelen: mindenki tudja, hogy mit jelentenek, ha meg nem, kb. 5 perc alatt megtanulja.
 
4. Nyomtató:
A régi, jól bevált Epson nyomtatók nagyon strapabíróak. A Datecs DP-25 bolgár gyártója nem véletlenül választotta éppen ezt - mint ahogyan sokan mások is az Epsontól szerzik be hőnyomtatóikat - a EPSON M-T173H típust. A papír elhelyezése itt is "ejtsd-bele-és-használd" típus tovább egyszerűsítve, hiszen nincsen külön kengyel, aminek a rossz lecsukása esetén visít a pénztárgép. A Datecs DP-25 megoldotta ezt egy nyitófüllel - reméljük elég stabil, eddig annak tűnt, valamint egy a tetőbe épített hengerrel. Így viszont nagyon gyorsan leegyszerűsödik a papírcsere. 
A sebességre se lehet panasz: "köpi ki a papírt"! Nem nevezhető lassúnak a Datecs, kifejezetten gyorsan és kényelmesen nyomtat. Nincs várakozás vagy egyebek, így a folyamatos használat biztosított teljesen. Sebességre 12 sor/ másodperc (Datecs-től kapott adat), így egy hosszabb regény (nem Micimackó :)) nyomtatása is gyorsan megvan.
 
5. Külső táp és akku
Itt az egyik pont, amiben a Datecs DP-25 kiemelkedik a mezőnyből! Ugyanis bár eredetileg opcióként lett meghirdetve az akku, de láss csodát: alapból benne van! 2000mah-s akkumulátor, a gyártó szerint 1000 nyugtára: csak elfelejtették közölni, hogy ezt az 1000 nyugtát folyamatosan kell adni:) Mindegy, így is kibír 2-3 órát, legalábbis a mi számításaink alapján:
 
Datecs DP-25 A091 online pénztárgép:
 
Datecs DP-25 fogyasztás
Akku töltésnél: max 25W
Adapter fogyasztása: max 1W
Készülék fogyyasztás nyomtatásnál: max 20W
Készenléti állapot (OFF): max 4W
 
Datecs DP-25 Akku üzemmód:
Akku: 6V / 2Ah
Folyamatos nyomtatásnál: max 1 óra
Normál használat esetén: 2-3 óra
 
(Az értékek egy fogyasztásmérő és a szükséges használat mellett születtek. Pontosságuk +/- 10% körül)
 
A tápja pedig a szokásos, külső trafós megoldás (AC 110÷240V 50-60 Hz DC 12V 2500mA forrás: datecs). Itt nincs semmi új, semmi érdekes: működik.
 
6. Használat:
A Datecs DP-25-nél is, mint minden online pénztárgépnél az egyik legfontosabb szempont. A billentyűknél leírtakat nem bővíteném: ha valaki megszokta, használja. A menüje egyszerű grafikus menü: le-föl lépegetve az értelemszerű menübe belépve egyértelmű a használata. A napnyitás, zárás egyszerű menüs rendszerű, így nem kell küzdeni a billentyűzet kombinációkkal, rejtvényekkel. Használhatóak teljes körűen a fizetési módok, egy apró hibát láttunk a történetben: kerekítés! Amennyiben kerekítésre van beállítva a készülék, abban az esetben ha nem pontosan annyi az összeg (0-ra vagy 5-re végződő), ami a kerekítésből adódna, akkor hibára fut. Egyedüli megoldás, ha beütjük a Datecs DP-25-nek az átadott pénzmennyiséget, és visszajáróból már kerekít. Érthetőbben egy példán keresztül:
fizetendő összeg 117 Ft. Ha nem ütöm be, hogy fizet 120-at, akkor nem kerekít, hibát dob. Ha beütöm, szépen kiírja a visszajárót (120-ból 5Ft és a végösszeg 115 Ft). A forgalmazó szerint a következő szoftververziónál javításra kerül.
 
7. AEE egység
Az eddig beüzemelt Datecs DP-25 -ök AEE-jével nem volt még eddig semmilyen gond. Tökéletesen működtek, nem hibáztak. Mondjuk így meg nincs információnk a garanciális ügyintézésről, csak a forgalmazó nyilatkozata: rugalmasan és gyorsan intézzük.
 
Összefoglalva: jó kis gép ez - a kicsin hangsúly van, tökéletes egy fagyizóba, kisebb vendéglátóegységbe (kukoricás vagy társai). A kisebb ruhaboltoknak is tökéletes, hiszen nem napi 500-600 nyugtát adnak ki. Valószínűleg azt is bírná a gép, csak a billentyűzetnél lenne probléma. Természetesen itt sem ajánlott kólával nyakon önteni, nem szeretné; viszont kevés celofán kell a "vízhatlanításthoz" :)


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: datecs, datecs dp-25, datecs.hu, online pénztárgép, pénztárgép teszt, teszt, milyen a dp-25,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

A FinalWire ma újabb frissítést adott ki népszerű rendszer-információs szoftverének PC-s verziójához
Az 5.92-es verzió Intel Skylake-X benchmark-al és AMD Radeon RX 500 támogatással érkezik, valamint a legújabb nVIDIA és AMD GPGPU számítá...

A Datecs online pénztárgépek is csatasorban!
  A mai napon a Datecs online pénztárgépek számára is biztosítottá vált az új rendeletnek megfelelő működés (emlékeztetőül...

Új bestia született! - Continuum KL-C1200PL
  Magyarország egyik büszkesége a számítástechnikában újra nagyot alkotott! Megszületett az új családtag a Kolink műhely...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?