Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!
Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Újabb online pénztárgép szoftverfrissítés érkezik: Euro 150TE Flexy


Reméljük az új szoftververzió mindenki megelégedésére szolgál, és az Euro-150TE Flexy egy még kényelmesebb online pénztárgép lesz! - 2014.05.08.

 

Újabb frissítés: Euro-150TE Flexy V0004 (2015.02.09.)

 

Az Euro-150TE Flexy online pénztárgép forgalmazója tájokoztatta ügyfeleit, hogy hamarason elkészül az új V003 frissítés a pénztárgéphez, amely elsősorban javításokat tartalmaz (remélhetőleg pl. a "hírhedt" naplófile nyitva hibát is javítják).

 

Talán az egyik legfontosabb kiemelhető tétel - természetesen a kényelmi javításokon, praktikusággi dolgokon kívül, hogy aki nem alapbeállításban használja a gépét (PLU-t / árucikk-kódot használ pl., vagy a gyűjtők újraprogramozáson estek át) az készüljön fel, mert a beállításokat újra el kell végezni, hiszen a frissítés után az Euro-150TE Flexy alaphelyzetbe áll vissza!

 

Ez ugyyan egy kissé kellemetlen körülmény (több száz PLU esetén pl.), de segíthető egy SD-kártyás mentéssel, és a beállítások frissítés utáni visszatöltésével.

 

Ami biztosan elmarad ennél a frissítésnél, az az online PC kapcsolat, az MKEH engedélyezési eljárásnál valamiért ez a tétel elbukott, áldozatául esett a jelenlegi frissítésnek; szomorú lesz sok Trafik, ahol már ezt a gépet használják, marad a kézzel ütögetés :(

 

A teljes tájékoztató az alábbiakban:

 

"

Euro-150TE Flexy pénztárgép V0003 FW verziójával kapcsolatos forgalmazói tájékoztatás
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy MKEH engedélyezést követően, hamarosan frissítésre kerülnek az eddig értékesített, jelenleg V0002-es FW verzióval működő A014 Euro-150TE Flexy pénztárgépek szoftverei a V0003-as FW verzióra. Az új V0003-as FW-t a NAV küldi központilag a pénztárgépekre, több hullámban, melyet követően a kezelési útmutatóban leírtak szerint a felhasználóknak el kell végezniük a frissítést.
 
Weboldalunkon (Kezdőlapon) tájékoztatni fogjuk Önöket arról, hogy mikor indul az új V0003-as FW kiküldése a NAV részéről.
A V0003 FW verzióban kijavításra kerültek azok a hibák, melyeket az eddig eladott 28.000db Euro-150TE Flexy pénztárgép működése közben tapasztaltunk, mint pl. a mobilkommunikációs hibákból adódó nyitott naplófájl hiba, stb. Az új FW felhasználói vagy szerviz beavatkozás nélkül kezeli az ilyen hibákat.
 
Az alábbiakban felsorolunk néhány újdonságot, változást. A részletekhez kérjük, töltse le a V0003-as FW verzióhoz tartozó új kezelési útmutatót, amelyben részletesebb magyarázatokat, példákat és további pontosításokat talál.
 
Újdonságok:
- Összeghatár beállítása Gyűjtőhöz és PLU-hoz – helyi értékekben adható meg, Gyűjtő esetében alapértelmezett érték 6 (max. 999.999Ft), PLU esetében alapértelmezett érték 5 (max. 99.999Ft), Gyűjtő esetében szerviz által, PLU esetén felhasználó által programozható az érték (0 - 7 értékre)
- Kasszafiók tartalom figyelése – visszajáró csak a kasszafiók tartalomig számoltatható, adható
- Fizetőeszköz csere funkció – arra az esetre, ha téves fizetőeszköz típussal zárjuk a nyugtát
- Forgalmi gyűjtőnkénti (VTSZ) jelentés, zárás
- bankkártya olvasó csatlakoztatása – Firstdata HU protokoll
- új segédszoftverek találhatóak weboldalunk letöltések menüpontjában
 
Változások:
- Napi nyitás, Pénz be, Pénz ki után automatikusan Eladás módba lép a gép, nem kell átlépni
- Vevőkijelzőn megmaradó, előző végösszeg törlése kijelzőről (TÖRLÉS vagy TL KÉSZPÉNZ)
- Részösszegre is adható már kedvezmény/felár
- fióknyitás megtörténik még a bizonylat nyomtatásának befejezése előtt, hogy ne kelljen várni a nyomtatás befejezésére
- Napi zárás kinyomtatása után kinyílik a fiók, elszámolás, pénzkivétel miatt
- Pénztárjelentés bizonylaton külön sorba került az Egyéb bevételből a Napi nyitáskor bevitt nyitó pénzkészlet és megszűnt a Havi formátuma
- Valuta árfolyama programozható már P-üzemmódban is
- FW frissítés menetének változása V0003-ról V0004 és magasabb verzióra történő frissítéskor
- tervezett FW upgrade előtt 5 nappal a kijelzőn megjelenik a FW upgrade dátuma, amikor szükségessé válik a frissítés – a felhasználónak ST billentyűvel ezt jóvá kell hagynia
- FW frissítés során lehetőség van a Napi forgalmi jelentésen (napi és havi) kívül egyéb jelentések levételére is – Napi zárás előtt figyelmeztet a gép a FW frissítésre 
 
Online PC kapcsolat:
Korábbi nyilatkozataink értelmében elkészítettük az Online PC kapcsolat azon verzióját, amikor a PC-ről a pénztárgép felé küldjük az értékesített vagy sztornózott termékeket, de az MKEH ezt a működést nem engedélyezte, hivatkozva a jelenlegi törvényi szabályozásra.
Ebből adódóan a V0003-as FW verzió még nem rendelkezik Online PC kapcsolattal, viszont a soron következő verzióban elkészítjük a Nyitott PLU üzemmódot (korábban Online2 PCkapcsolatként ismert), és a törvényi változások esetén újra engedélyeztetni fogjuk a jelenleg nem engedélyezett Online PC kapcsolatot.
 
V0002-ről V0003-ra történő FW frissítéssel kapcsolatos részletek:
A frissítési dátum elérkezésekor, az alábbi üzenet jelenik meg a kijelzőn:
- amennyiben a gép Napi zárás után van, és Napi nyitást szeretnénk végezni, kiírja, hogy „FW FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES”
- amennyiben a gép Napi nyitás után van, kiírja, hogy „FW FRISSÍTÉS SZÜKSÉGES” – ilyenkor el kell végezni a Napi zárást, azt követően megjelenik az „ÚJ FW ELÉRHETŐ FRISSÍTÉS SZÜKS.” felirat 
Frissítés előtt szükséges a Napi és Havi zárás elvégzése (amennyiben még nem történt meg), melyet követően megjelenik az „ÚJ FW ELÉRHETŐ FRISSÍTÉS SZÜKS.” felirat.
Későbbi SW verzióban lehetőség lesz frissítés előtt a PLU, Gyűjtő és Kezelő zárások levételére is, amelyek frissítést követően nullázódnak.
Szoftverfrissítést követően alaphelyzetbe állnak a pénztárgép adatbázisai (PLU, Gyűjtő, Kezelők, Kedvezmény/Felár, stb.) és beállításai (Lábléc, Reklámszöveg, stb.), melyek visszaállíthatóak a szoftverfrissítés menetében speciális SD kártyára történő mentés, vagy műszerész segítségével (amennyiben nem az alapértelmezett beállításokat használja).
 
Szoftverfrissítés menete, részletesen:
 
1. P-üzemmódba lépve, ki kell választani menüből a PTG SW UPGRADE tételt, majd TL KÉSZPÉNZ billentyű lenyomásával elindítani a folyamatot.
 
2. Ekkor a pénztárgép megkérdezi, hogy elvégezze-e a speciális SD kártyára az adatbázis mentését: „ADATBÁZIST MENT?”. Ehhez szükséges a kezelési útmutató 3.7 pontjában ábrázolt módon a speciális SD kártya behelyezése (amennyiben ez még nem történt meg). Itt ST RÉSZÖSSZEG/TÖRLÉS billentyűkkel tudjuk kiválasztani, hogy IGEN/NEM.
- Az IGEN-t jelentő ST RÉSZÖSSZEG billentyű megnyomását követően elindul az adatbázis mentése az SD kártyára, melynek folyamata nyomtatásra kerül.
- NEM-et jelentő TÖRLÉS billentyűt csak akkor használjunk, ha előzőleg műszerész által mentésre kerültek az adatbázisok/beállítások (amennyiben nem az alapértelmezett beállításokat használja), mivel azok a frissítés következtében törlődnek; vagy akkor válasszuk a TÖRLÉS-t, ha alapértelmezett beállításokat használjuk.
 
3. Ezt követően a pénztárgép megkérdezi, hogy folytatjuk-e a frissítés menetét: „FOLYTAT?”. Itt ST RÉSZÖSSZEG/TÖRLÉS billentyűkkel tudjuk kiválasztani, hogy IGEN vagy NEM.
 
4. Ilyenkor elindul a frissítés folyamata, melyet a kijelző és állapotjelzők alapján tudunk követni:
- FW FRISSÍTÉS / EURO-150 BOOT VER (kijelzőn)
- a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, ez jelzi a pénztárgép új szoftverének betöltését
- majd a pénztárgép újraindul, kijelzőn: „RENDSZER BEÁLL. MASTER RESET”
- a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, ez jelzi az AEE új szoftverének betöltését
- a folyamat befejezését követően a sárga állapotjelző fény villogása befejeződik és újraindul az AEE, majd meg kell várni, amíg a zöld állapotjelző fény kb. 30 másodpercig folyamatosan világít
- ez után meg kell nyomni a TL KÉSZPÉNZ billentyűt
- a kijelzőn megjelenik az „MRS FOLYMATBAN…” felirat, majd befejezést követően megjelenik a „MRS OK KIKAPCSOLÁS” felirat és erről bizonylat nyomtatódik
- ezt követően ki kell kapcsolni a pénztárgépet, majd be kell kapcsolni
 
5. Frissítést követően, a pénztárgépen elvégezhető P-üzemmódban a lementett adatbázisok visszatöltése, az IMPORT ÖSSZES menüpont kiválasztását követően.
Amennyiben nincs elérhető frissítés, és a pénztárgépen elindítjuk a frissítést, ezt a pénztárgép „NINCS ELÉRHETŐ FRISSÍTÉS” hibaüzenettel jelzi.
 
Szoftverfrissítés pontjai, ha alapértelmezett beállításokat használ:
Speciális SD kártya nélküli frissítés
-billentyű többszöri megnyomása, hogy a kijelző felső sorában „FŐ MENÜ” legyen
- jobbra/balra nyilakkal kiválasztjuk, hogy a kijelző alsó sorában „P-ÜZEMMÓD” legyen, majd  billentyű megnyomása
- billentyű megnyomása 2x, hogy a kijelző alsó sorában „PTG SW UPGRADE” legyen, majd  billentyű megnyomása
- kijelzőn megjelenik „ADATBÁZIST MENT?”, nyomjon  billentyűt
- kijelzőn megjelenik „FOLYTAT?”, nyomjon  billentyűt
- Elindul a frissítés folyamata, a kijelzőn “FW FRISSÍTÉS / EURO-150 BOOT VER.”, sárga állapotjelző fény gyorsan villog, a pénztárgép újraindul, kijelzőn: „RENDSZER BEÁLL. MASTER RESET”, a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, majd a villogása befejeződik és újraindul az AEE.
- Meg kell várni, amíg a zöld állapotjelző fény kb. 30 másodpercig folyamatosan világít, majd  billentyű megnyomása
- a kijelzőn „MRS FOLYMATBAN…”, majd „MRS OK KIKAPCSOLÁS”
- ki kell kapcsolni a pénztárgépet, majd be kell kapcsolni
- ezt követően a gép használható
"
forrás: ecr
 
 
 


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: euro 150, euro-150, flexy, euro flexy, frissítés, v003, NAV frissítés, online pénztárgép,

Kapcsolódó hírek:


Euro felkészülési időszak 2019 január 1. után az online pénztárgépeknél!
Mi is történt, hogy ez a kérdés felmerülhet? Korábban - az első online pénztárgépes rendelet idején - az euró átáll...

Micra és Montel Jota, Mini frissítések folyamatban...
Miután most már a Montel forgalmazásában lévő gépek is megkapták az engedélyt a legfrissebb szoftverre, így gyakorlatilag tömegess...

Újabb online pénztárgép frissítési hullám: Micra Jota M és Micra Mini M
  A Micra-Metripond Kft. tervei szerint hamarosan megkezdődnek az A008 Micra Jota M és az A006 Micra Mini M pénztárgépek legújabb...

Gyors reakció, nem kis hibával a Microsoft-tól!
A nemrég felfedezett processzorgyártási hibát próbálta - tényleg nagyon gyorsan - orvosolni a Microsoft a legfrissebb kiadott Windows fri...

Szivárognak az engedélyek: Sento M és Sento-H, valamint egy új hordozható, a TaxHandy
Újabb pár engedélyt adott ki az MKEH a mai napon: két már eddig is működő gépet - Micra Sento M (A002) - Montel Sento-H (A003)...

Segítség a nagyon jogkövető online pénztárgéphasználóknak az új körből!
Mert pontosan mi is történt? Volt egy határidő a 9/2016 NGM rendeletben szeptember végére. Voltak, akik úgy gondolták: úgyis kötelező...

Indulhat a frissítési roham: Micra online pénztárgépek a rajtnál!
A Micra Metripond Kft tájékoztatása szerint az alábbi típusoknál (amelyek már megkapták az MKEH-től az új szoftver engedélyt a tav...

Újabb hordozható online pénztárgép kapott engedélyt!
  A mai napon kapta meg az engdélyt a Fiscat iPalm online pénztárgép új műszaki rendeletnek megfelelő paraméterekkel HORDOZHATÓ o...

Volt egyszer egy mondat... Talán igaz sem volt
  Nem oly rég - 1 napja - jelent meg eg közlemény a NAV oldalán, amely az online pénztárgép használatra kötelezett adóalanyi kö...

NAV közlemény: új pénztárgép használatra kötelezett - új engedély!
  Bár még mindig nem tiszta teljesen a jogszabály értelmezés, de a NAV - mint ellenörző hatóság - a mai nap közlemény...Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?Kérdések - Összes kérdés

- zm5sci

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!
Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?