Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

A végén még vegyesbolt lesz a Nemzeti Dohánybolt?


Egyre több a forgalmazható termék, egyre jobban megéri üzemeltetni a Nemzeti Dohányboltot! - 2014.11.18.
 
Korábban már belebegtették a "Nemzeti Italboltokat", és ezzel összefüggésben a trafikok esetleges összefonódását ezzel a tevékenységgel. A gyors "pletyka" terjedését egy gyors tagadással próbálták ellehetetleníteni, de a kérdés továbbra is nyitott sokak szerint.
 
Ennél viszont egyértelműbb a két legutóbbi ötlet:
- központi ellátás a Nemzeti Dohányboltoknak
- termékkör bővítése
 
A központi ellátás sem újkeletű ötlet, korábban már sokan rebesgették, bár közel sem váltott ki akkora visszhangot, mint az italboltok ötlete akár. Mit is takar? A dohánytermék-kiskereskedő csak meghatározott - állami, vagy koncessziós szerződéssel feljogosított - dohány-kiskereskedelmi ellátó társaságtól vásárolhat dohányterméket a jövőben. Erről már a kormány benyújtotta a törvényjavaslatát az Országgyűlésenk, tehát a szokásos menetrend szerint ezt el is fogják fogadni.
 
A termékkör bővülése pedig a rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket jelenti, valamint a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik majd. Ez így együtt már egészen szép megélhetést biztosíthat a jelenleg működő Nemzeti Dohányboltoknak.
 
Ha még ehhez hozzájön az ital is (mint zárt körű értékesítési lehetőség): ez már a trafikoknak igazi kánaán!
 
 
 
 
"
Gazdaság-jog-dohánytermékek 
Trafik - Törvényben szabályozzák a trafikosok beszerzéseit
 
    Budapest, 2014. november 17., hétfő (MTI) - A dohánytermék-kiskereskedő csak meghatározott - állami, vagy koncessziós szerződéssel feljogosított - dohány-kiskereskedelmi ellátó társaságtól vásárolhat dohányterméket a jövőben, e cég koordinálja majd a kiskereskedelmi beszerzési tevékenységet - az erről szóló javaslatot a kormány hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek.
 
    A javaslat szerint a dohánytermék-nagykereskedők tevékenységüket - így különösen a dohánytermékek gyártását, vagy magyarországi szabadforgalomba helyezését - változatlan formában folytathatják, a dohánytermékek megrendelésekor a kiskereskedőknek javaslatot tehetnek, de dohányterméket jövőben közvetlenül csak a kiskereskedelmi ellátó társaságnak értékesíthetnek.
    Ha a dohánykiskereskedelmi-ellátási feladatokat az állam maga látja el, úgy a miniszter a javaslat szerint erre 100 százalékos állami tulajdonban lévő zártkörűen működő részvénytársaságot alapít. Lehetőség lesz arra is, hogy az állam e feladatot ne maga lássa el, hanem koncessziós szerződést kössön. A törvény szabályozza, hogy milyen kritériumoknak megfelelő társasággal köthető koncesszió erre a feladatra. 
    A javaslat indoklása szerint az elmúlt időszak tapasztalatai alapján "egyes nemkívánatos piaci jelenségek miatt szükséges a dohánytermék-kiskereskedők beszerzési tevékenységét - amely a kiskereskedelmi tevékenységük része ugyan, de amelyet a dohánytermék-nagykereskedők által alkalmazott kereskedelmi kényszerítő eszközök miatt nem tudnak befolyástól mentesen, a piaci és a fogyasztói érdekeknek megfelelően gyakorolni - szabályozott keretek közé szorítani".
    A nagykereskedők káros piaci magatartásainak a törvényjavaslat úgy szabna gátat, hogy - a dohánytermékek nagykereskedelmi rendszerét nem érintve, kizárólag a monopolizált dohány-kiskereskedelmi rendszer szabályozásának eszközével - megszüntetné a kiskereskedők közvetlen kitettségét a dohánytermék-nagykereskedők irányába. Ezért előírja, hogy a dohánytermék-kiskereskedő csak meghatározott - állami, vagy koncessziós szerződéssel feljogosított - dohány-kiskereskedelmi ellátó társaságtól vásárolhat. 
    A törvényjavaslat emellett két lépésben kisebb korrekciókat tartalmaz a dohánytermékek jövedéki adójáról. Ennek célja az indoklás szerint a terhelés minimális növelése mellett az adóstruktúra olyan átalakítása, amely kevésbé teszi függővé a központi költségvetés bevételeit a dohánygyártók árpolitikájától. 
    Az adó mértéke a cigarettára 15 700 forint ezer darabonként és a kiskereskedelmi eladási ár 25 százaléka, de legalább 28 000 forint ezer darabonként. A szivarra, a szivarkára a kiskereskedelmi az első lépésben az eladási ár 28,5 százaléka, a finomra vágott fogyasztási dohányra 14 000 forint kilogrammonként, az egyéb fogyasztási dohányra 14 000 forint kilogrammonként. A második lépésben az adó mértéke a szivarra, a szivarkára a kiskereskedelmi eladási ár 14 százaléka, de legalább 4000 forint lesz ezer darabonként.
 
 
gde gtr
 
MTI 2014. november 17., hétfő 21:45
"
 
 
"
Gazdaság-trafik 
Trafik - Bővülhet a dohányboltok termékköre
 
    Budapest, 2014. november 17., hétfő (MTI) - A jövőben rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik majd ott az Országgyűlésnek hétfőn benyújtott törvényjavaslat szerint.
 
    A kormány által A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény módosításáról benyújtott javaslat rögzíti, hogy a tapasztalatok, a forgalmi adatok alapján a törvény által lehetővé tett dohányboltok (2000 lakos után egy bolt) száma meghaladta a piaci igényeket, a jövőben ezért lehetővé válik a fokozatos csökkentés.
    Ennek érdekében megemelik azt a küszöböt, amelyet követően újabb dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság kiírását a törvény kötelezővé teszi: a korábban 2000 lakos után kiírt egy jogosultság helyett a küszöb 3000 ember lesz. Ha pedig a forgalmi adatok (várhatóan) indokolják, és legalább két jogosultságot az adott településen gyakorolnak, a kiíró dönthet úgy is, hogy nem az összes - a törvény által előírt számú - jogosultságot engedi át, csak ennél kevesebbet. 
    A benyújtott javaslat megteremti annak lehetőségét is, hogy azokon a területeken, ahol a dohányboltok számának csökkentése indokolt lehet, a jogosulttal a koncessziós szerződés megszüntetéséről megállapodás születhessen.
    Bővíti a jogszabály azon esetek körét, amikor a kiíró nem köteles - az érdeklődés nyilvánvaló hiányában - a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultságot újra és újra meghirdetni. Eszerint ha egy dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság gyakorlása - legalább két, 24 hónapon belül meghirdetett pályázati kiírás után - az utolsó pályázati kiírás eredményhirdetését követő 90. napon belül sem folyik, akkor az utolsó pályázat eredményhirdetését követő 36 hónap elteltéig nem kötelező új pályázatot kiírni.
 
 
gtr ppd
 
MTI 2014. november 17., hétfő 21:22
"


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: nemzeti dohánybolt, trafik, nemzeti italbolt, trafik törvény, központi ellátó,

Kapcsolódó hírek:


A Nemzeti Dohányboltok forgalmát veti vissza a jelenlegi rendszer, nem a dohányzást!
  A Népszabadság szerint igen tetemes mértéket ért el a "fekete" dohány mennyisége mára hazánkban: milliárdos üzlet l...

A végén még vegyesbolt lesz a Nemzeti Dohánybolt?
  Korábban már belebegtették a "Nemzeti Italboltokat", és ezzel összefüggésben a trafikok esetleges összefonódását ez...

Ajánlat a TICE trafikos ügyfelei számára!
  Miután az elmúlt napokban megkapta a MolSoft Bt. a TICE ügyfelek POS termináljával kiterjesztett engedélyét (A Tice ügyfelek meg...

A Tice ügyfelek megmentője? Engedélyt kapott a MolSoft a HISENSE HK800 POS terminálhoz!
  A MolSoft - az egyik legnagyobb Trafik szoftverüzemeltető - engedélykérelmet adott be a jelenlegi MSWACP4-OnLine kassza szoftvere ha...

Az ND-nek sok a mostani közel 600 pályázat. Időt kérnek!
  A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Kft a tegnapi napon tájékoztatást adott közre, amiben 30 nappal megtoldja a decemberi pály...

Adóügyi nyomtatók 2014. január 1-jétől
A NAV álláspontja a jelenlegi helyzetről az adóügyi nyomtatók tekintetében:   " 2013.12.19.    Táj...

Újabb trafikpályázat készül! Lehet készülődni!
Újabb koncessziós pályázatot hirdet az NFM (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium). Azokat a helyeket hirdetik meg - újra, amely koncessziók ese...

Csúszik az Nemzeti Dohány felé az adatszolgáltatási kötelezettség
A Nemzeti Dohányboltok "türelmi időt" - oly népszerű kifejezés manapság az online pénztá...

Az első minősített rendszerek az ND ZRt részéről
Határidő előtt 10 nappal megszülettek az első minősítések a Nemzeti Dohánykereskedelm Nonprofit ZRt rés...

Célegyeneseben a Nemzeti Dohányboltok adatszolgáltatása!
2013. szeptember 1-jétől a Nemzeti Dohányboltoknak adatot kell szolgáltatnia a dohánytermékekről a Nemzeti Doh...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?