Armacash Pénztárgép és Irodatechnika

Ügyelet

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
A kosárban 0 db termék van
0 Ft összegben.

Kosaram | Rendelés | Ürítés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?

Helyzetjelentés a 2013-as online pénztárgép bizniszről! (vagy helyzetről, vagy...)


Jaj, jaj! - 2013.11.25.
A jelenlegi felállás szerint továbbra sincs érvényes engedélyű ÉS üzmbehelyezhető online pénztárgépe a Sam4s márkának:
 
- a Sam4s NR-270-es online pénztárgép engedélyét visszavonták 
(ha különböző helyről vesszük az információt, különböző információt is kapunk: ALT Cash Kft: nem jogos a visszavonás, és különben is volt engedélye; mindenki más pedig összefoglalva: nincs engedélye, mert nem tudták megoldani a felmerülő problémát - a miértre is sok féle válasz létezik, ezt majd a "történelem" megmagyarázza)
 
- a Sam4s NR-300-as online pénztárgépnek van ugyan engedélye, de nem üzembehelyezhető
 
Az ALT Cash Kft véleménye az alábbiakban olvasható (november 23-dikai reakció):
 
"
Tisztelt Ügyfelünk!
A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal augusztusban A004-es számon engedélyt adott a Sam4s NR-270-es pénztárgép forgalmazására, majd szeptemberben A017-es számon engedélyezte a Sam4s NR-300-as modellünk forgalmazását is. További két modellünkről, melyek engedélyeztetése folyamatban van idáig nem született döntés.
Az NR-270-es pénztárgép engedélyét azonban néhány hete visszavonták, a 300-as tényleges forgalomba hozatalát pedig hiánypótláshoz kötötték.
A hiánypótlást elvégeztük, az NR-300-as pénztárgép vizsgálata jelenleg is zajlik. Hétfő reggel tovább tesztelik a készüléket, és reményeink szerint még aznap megkapjuk a végleges engedélyt.
Amint ez megtörténik, küldünk Önnek egy visszaigazolást egy engedéllyel rendelkező készülék megrendeléséről, mellyel egy esetleges ellenőrzés során igazolhatja, hogy gondoskodott online kiskassza beszerzéséről.
A rendszerünkben természetesen nyilvántartjuk, hogy melyik készüléket rendelte meg és a kiválasztott pénztárgépet fogjuk eljuttatni a megadott címre, ha megkapjuk az ehhez szükséges engedélyeket.
Az Alt Cash Kft. továbbra is készen áll arra, hogy a vállalásait teljesítse! Az ehhez szükséges gyártási kapacitást kiépítettük, és jelen pillanatban több, mint 25 ezer online pénztárgépünk van raktáron. Köszönjük eddigi bizalmát és kérjük ebben a pár napban még támogasson minket!
 
Üdvözlettel: AltCash Kft.
"
 
A jelenlegi probléma a következőből áll:
 
- októberben visszavonta a forgalomba helyezhetőségét a két engedélyes Sam4s pénztárgépnek az MKEH
 
- korábban ezeket nem jelezte, mint problémás gépeket, így a megrendelők tömegei egyaránt érvényes engedélyű gépként rendelték meg a Sam4s gépeket (mintegy 80.000 darabot)
 
- az ALT Cash Kft a rendelésekre az előleget begyűjtötte, így most 80.000 megrendelés nettó 25.000-es előlege lóg a levegőbeen
 
- 2013. november 15-én megjelent Magyar Közlönyben kihirdetett 50/2013. (XI. 15.) NGM rendelet szerint a kihirdetést követő napon mindenkinek érvényes ÉS üzembehelyezhető pénztárgép megrendeléssel kell rendelkeznie
NAV értelmező közlemény:
 
"
Abban az esetben, ha a megrendelést, szerződést a forgalmazó 2013. november 16-ig (rendelet hatályba lépéséig) nem igazolta vissza és a pénztárgépet az üzemeltető a forgalmazótól rendelte, úgy szükséges az is, hogy a megrendelést, szerződést a forgalmazó 2013. november 25-ig visszaigazolja. Ha az említett feltételeknek megfelelő pénztárgépet az üzemeltető nem közvetlenül a forgalmazótól rendelte, úgy 2013. november 25-ig rendelkeznie kell az eladó azon – forgalmazó által visszaigazolt – igazolásával, hogy az eladó a nála megrendelt pénztárgép leszállítása érdekében szükséges intézkedéseket megtette, vagyis a pénztárgépet a forgalmazótól megrendelte.
 
Amennyiben
 
- az adózó online pénztárgépre vonatkozó, 2013. november 16-át megelőzően megkötött szerződéssel, megrendeléssel nem rendelkezik, vagy
 
- a szerződés, megrendelés érvényes forgalmazási engedéllyel nem rendelkező és/vagy ténylegesen forgalomba nem hozható pénztárgépre vonatkozik, vagy
 
- az adózó 2013. november 25-ig nem szerezte be az előbbiekben említett igazolásokat (eladó igazolása, és/vagy forgalmazói visszaigazolás)
"
forrás: nav.gov.hu
 
- ezen értelmezés szerint a pénztárgéphasználónak meg kell győződnie arról, hogy érvényes és forgalombahelyezhető pénztárgépmegrendeléssel rendelkezik, amennyiben nem: úgy szankcionálható!
 
- az S&E (Sam4s licenc-ű NR-300-as pénztárgép hasonló cipőben) válasza a jogi értelmezésre:
„Álláspontom szerint az 50/2013.(XI.15.) számú rendelet nem módosítja a 48/2013(XI.15) számú rendeletet. Ilyen kitételt az 50/2013 (XI.15) rendelet nem is tartalmaz!
E rendelet CSAK magyarázza a 48-ast ahelyett, hogy módosította volna és a módosításokkal egységes szerkezetben adták volna ki újra.
E tényből kiindulva álláspontom szerint azok a pénztárgéphasználatra kötelezettek akik megrendelték már november 15-ét megelőzően a pénztárgépet és érvényes kóddal visszaigazolással rendelkeznek, azokon nem követelhető meg az 50-es rendeletben foglalt (magyarázó) kitétel.
Nem csak azért mert ez egy szigorúbb kitétel, hanem azért sem, mert utóbb nem lehet módosítani a korábban előírt forgalmazáshoz szükséges megfelelőségi mutatókat.
Akik már rendelkeznek visszaigazolással, annak semmit nem kell tennie, aki viszont még nem rendelkezik, visszaigazolással megrendeléssel az NAV által üzemeltetett felületen felkínált választékból, kell, hogy válasszon. Akinek van, visszaigazolása nem lehet megbüntetni!
Az MKEH állásfoglalása szerint az általa hozott határozatok nem nyilvánosak, a követelményeknek való megfelelés a forgalmazó feladata és kötelezettsége. Az a felhasználón nem követelhető és nem is kérhető számon.
Aki a rendelet hatálybalépését megelőzően kapott visszaigazolást, adott le megrendelést, az akkor teljesen megfelelt a szabályoknak, minden feltételnek eleget tett. Utólag nem módosítható, főleg nem szankcionálható! 
Kizárólag a rendelet hatálybalépése után indult eljárásokra alkalmazható! Abszolút védhető!
Nem lehet senkit arra kötelezni, hogy a saját költségére ne olyan terméket vegyen, amit szabadon választhat a piacon, és csak azért vegyen mást, mert utólag úgy gondolták, hogy amit korábban megvásárolhatott, azt nem viheti haza.”
 
 
Aki bízik pillanatnyilag a helyzet jogi fonákságának megoldódásában, az kitart a korábban megrendelt online pénztárgépének megrendelése mellett (és az esetleges elmarasztaló határozatot - ellenőrző szerv részéről - bíróságon támadja meg). Jogilag a fenti szövegnek igaza van abban, hogy az MKEH tájékoztatása a megrendelés időpontjában engedélyes online pénztárgépre vonatkozott, a forgalomba helyezhetőséget meg sem említi. Ebben az esetben a megrendelő jóhiszeműen és jogkövetően járt el, amiért nem szankcionálható:
 
"Azokat a vállalkozásokat, amelyek önhibájukon kívül nem megfelelő pénztárgépeket rendeltek, nem büntetjük. Az a vállalkozó, aki mindent szabályosan elvégzett – tehát megfelelő pénztárgépet rendelt, erről visszaigazolást kapott a forgalmazótól, és már jó előre kiváltotta mindent megelőzően az úgynevezett üzembe helyezési kódot –, annak tényleg minden rendben van” – jelentette ki a NAV szóvivője.
forrás: mno.hu
 
Nagyon sokan nem kockáztatnak, és a korábbi megrendelésüket módosítják egy másik típusú online pénztárgépre, hogy - akár akaratuk és szándékuk ellenére is - megfeleljenek az új rendelet által kialakított környezetnek! Nekik a legnagyobb gondjuk az előleg visszakérése lehet, hiszen az ALT Cash Kft felé már befizettek nettó 25.000 összeget, és ezt az új forgalmazó felé is megtették (ha rendeltek pénztárgépet): így egyszerre két gép felé van megrendelésük, viszont csak EGYET kívánnak üzembe helyezni (néhány megrendelőnknek - és valószínűleg még sok másnak is  - ez az egy is felesleges kiadásnak ítélt történet)!
Hogy az előleg visszajár, vagy nem ez ismét egy érdekes kérdéskör:
- jogkövetően járt el a megrendelő, amikor Sam4s gépet rendelt,
- az MKEH a későbbiekben vonta vissza az engedélyt, a Hivatal honlapján történt tájékoztatás alapján (engedélyes online pénztárgépek táblázata) a megrendeléskor megfelelően járt el ELVILEG minden megrendelő!
 
hogy hogyan lesz tovább, azt folyamatosan intézzük


Kapcsolódó képek:

 

vonal

Cimkék: online pénztárgép kérdés, engedélyes pénztárgép, visszavont engedély, nem forgalomba helyezhető,

Kapcsolódó hírek:


Újra engedélyezési eljárás alatt a Sam4s online pénztárgép család
    Az ALT Cash Kft a napokban tette közzé az alábbi közleményt a penztargepcentrum.hu oldalon:   " Ú...

Az NGM is sürgeti a rendeléseket! Lassan elfogy minden online pénztárgép kvóta az EBEV-ről!
  Az NGM az alábbi közleményt rakta fel honlapjára:   " Még öt napig lehet a NAV-nál bejelentkezni a visszavo...

A tegnapi hirtelen események összefoglalója
  A tegnapi nap sem telt el unalom nélkül az online pénztárgép piacon:   Az MKEH visszadobta a három Sam4s pénztárgé...

Helyzetjelentés a 2013-as online pénztárgép bizniszről! (vagy helyzetről, vagy...)
A jelenlegi felállás szerint továbbra sincs érvényes engedélyű ÉS üzmbehelyezhető online pénztárgépe a Sam4s márkának:   ...

A mai napra jutó ALT Cash Kft (Sam4s) közlemény
Kommentelés nélkül tesszük ma estére közzé:   " Kedves Partnereink!   Kollégáink most érkeztek vissza ...

Az S&E már közétette jogi állásfoglalását!
Az alábbi tájékoztatást adat a Japan Cash Company, az S&E pénztárgépek forgalmazója:   " Japan Cash Company - Jap...

Tisztelt Sam4s online pénztárgépet rendelt ügyfeleink / pénztárgéphasználók!
A mai napra ígért tájékoztatásunk a következő a kialakult helyzetről!   - A Sam4s NR-270-es online pénztárgép engedélyét ...

Az Albacomp 5030 ISL Leader online pénztárgép már nem versenyzik idén!
Az Albacomp tájékoztatása szerint kiszáll az idei online pénztárgépes hajszából, jövőre valószínűleg újra próbálkozik!   ...

Egy engedéllyel kevesebb - 80.000 rendelés a levesbe!
Az MKEH a mai döntésével véglegesen visszavonta a Sam4s NR-270 online pénztárgép engedélyét - www.mkeg.gov.hu! Ezzel gyakorlatilag minimum...

Van már online pénztárgép dögivel, csak éppen nem lehet kapni!
A mai napon az alábbi "közlemény" jelent meg Madarász Jenő Úrtól (ALT Cash Kft) az Irodagépműszerészek Országos Ipartestülete...



Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Iwiwen
Hírek - Összes hír

Mi várható e-nyugta bevezetésétől?

Ismét változik az vendéglátós NTAK bevezetés határideje?

NTAK hírek: Hosszabb felkészülési időt kezdeményezett az MTÜ az NTAK-csatlakozására

NTAK regisztráció után megjelent az első dokumentáció is

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS

Automata regisztráció: határidő június 30.!

Még egy kör a taxis hiénák ellen?



Kérdések - Összes kérdés

-

-

- xzf3qp

- Üdvözlöm!

Marton Zoltán vagyok a Chrome-Soft Kft. munkatársa, a FisCat Adóügyi nyomtatóval kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Az általunk fejlesztett

- Tisztelt Armacash!
Hogyan lehet CipherLab8000 típusú adatgyűjtőbe tört értéket rögzíteni?
A kilóra értékesített felvágottak leltározásánál nagy segítség lenne ha tudná

- Tisztelt Armacash,

hogyan tudok a Datecs DP-25 pénztárgépemből gyűjtőnkénti jelentést kinyerni?

köszönöm a választ

- T. ArmaCash!
A kasszafióknál mit jelent a 6V nyitófeszültség?
Köszönettel:
Pintér Sándor

Gyorskereső
 


Online pénztárgép AEE-XML napló fordító


A gombra kattintva kipróbálhatja az online pénztárgépekből kinyerhető naplófájlok elemző és megjelenítő eszközét!




Kategória


Belépés
Felhasználónév:


Jelszó:


  Regisztráció

Elfelejtette jelszavát?